Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja

Poštovani,

posetom ili kupovinom na internet prodavnici www.chronoteam.rs prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo. Internet prodavnica www.chronoteam.rs (Chrono Team d.o.o.) zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Izjava o zaštiti privatnosti

U ime internet prodavnice www.chronoteam.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni naše internet prodavnice odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Lica mlađa od 18 godina mogu koristiti internet prodavnicu uz nadzor roditelja ili staratelja. Internet prodavnica www.chronoteam.rs zadržava pravo da odbije pružanja usluga, ukine nalog ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja, a shodno zakonskim ograničenjima.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, audio i video zapisi i softver su vlasništvo internet prodavnice www.chronoteam.rs ili njenih dobavljača i ne mogu se koristiti bez naše prethodne saglasnosti. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Komentari, komunikacija i ostali sadržaj koji ostavljaju posetioci

Posetioci mogu slobodno komentarisati proizvode i slati email poruke. Internet prodavnica www.chronoteam.rs ima pravo da ne objavi komentare koji su zlonamerni, sadrže nepristojne izjave, šire mržnju i diskriminaciju i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez prethodnog obaveštenja. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom email adresom nije dozvoljeno. Protiv takvih aktivnosti internet prodavnica www.chronoteam.rs može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

Opisi i slike proizvoda

Internet prodavnica www.chronoteam.rs nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće, međutim ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi sa proizvodima 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo vam vratiti novac ili zameniti za drugi odgovarajući artikal.

Radno vreme

Internet prodavnica www.chronoteam.rs radi od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan o čemu ćete biti obavešteni.

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu

Internet prodavnica www.chronoteam.rs zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta.

Uslovi kupovine na internet prodavnici www.chronoteam.rs

www.chronoteam.rs je internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji. Sve cene su iskazane sa PDV-om.

Kako poručiti?

Porudžbinu možete napraviti na dva načina, online putem sajta ili pozivom u naš korisnički servis. Poručivanje putem sajta je vrlo jednostavno. Pronađite artikal koji želite kupiti, zatim kliknite na “Dodaj u korpu”. Zatim pratite sledeće korake. Ukoliko ne želite ništa više da kupite, kliknite na „Vaša korpa“, zatim kliknite na „Završi kupovinu“, unesite Vaše podatke i izaberete način plaćanja. Ukoliko želite da kupite samo jedan artikal, kao opciju možete koristiti i klik na “Kupi odmah” što skraćuje realizaciju kupovine. Očekivano vreme dostave artikala za Srbiju je 2-3 radna dana, a trudićemo se da poručeno dobijete što pre. Ako Vam je lakše da poručite telefonom, pozovite naš korisnički servis na telefon +381 64 4348 567 i dajte sve potrebne podatke našem operateru. Naš korisnički centar radi svakog radnog dana od 9:00-16:00h. Uz proizvod dobijate račun i garanciju, ukoliko artikal podleže garanciji.

PLAĆANJE

Internet prodavnica www.chronoteam.rs podržava sledeće načine plaćanja:

Plaćanje pouzećem

Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje poručene robe kuriru prilikom preuzimanja pošiljke.
Plaćanje se vrši isključivo gotovinom.

Plaćanje preko računa
Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon što potvrdite svoju narudžbenicu, narudžbu možete platiti direktnom uplatom na naš račun. Svi detalji i uputstva u vezi sa plaćanjem biće vam automatski poslati na email po vašoj potvrdi narudžbenice. Plaćanje možete izvršiti standardnom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci na teritoriji Srbije, ili putem interneta ako imate internet pristup svom računu (e-banking).

Srećnu i uspešnu kupovinu vam želi vam www.chronoteam.rs! 

REKLAMACIJE

Internet prodavnica www.chronoteam.rs poštuje prava svojih kupaca, kao i činjenicu da su ljudi u Srbiji još uvek nepoverljivi po pitanju kupovine preko Interneta. Zbog toga smo rešili da postupak reklamacije maksimalno pojednostavimo, kako bi i kupcu i sebi u što većoj meri olakšali posao.

Trgovac je dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru.
Trgovac je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od 2 godine od dana prelaska rizika na potrošača. Kupac u ovom roku može da izjavi reklamaciju na saobraznost robe. Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, preuzimanja i isporuke, snosi Trgovac.

Bitna napomena:

  • 8 dana – rok u kome prodavac mora da odgovori na reklamaciju
  • 15 dana – rok za rešavanje reklamacije
  • Prodavac je dužan da potrošaču izda pisanu potvrdu ili elektronskim putem potvrdi prijem reklamacije, odnosno saopšti broj pod kojim je zavedena njegova reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija

Svako oštećenje pri transportu, nedostajanje nekih delova i eventualnu neispravnost nekog proizvoda kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe. Kupac je dužan da primljenu robu proveri po prijemu i ako je došlo do neke greške, mi ćemo se potruditi da je u najkraćem roku ispravimo.

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Reklamaciju možete izvršiti telefonom, poštanskim pismom ili mailom. Podaci za kontakt nalaze se na stranici Kontakt i footeru sajta. U slučaju da je reklamacija kupca na kupljeni proizvod opravdana i da se Chrono Team d.o.o. i kupac ne mogu drugačije dogovoriti kupac može da vrati proizvod, dok će Chrono Team d.o.o. izvršiti povraćaj novca. Povraćaj novca se koristi isključivo u slučaju reklamacije. 

POVRAĆAJ NOVCA

Trgovac je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača, uključujući i troškove isporuke ukoliko su naplaćeni, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak.

Internet prodavnica www.chronoteam.rs će po prijemu vraćene robe, nakon konstatacije da je roba vraćena u nekorišćenom stanju i bez oštećenja, izvršiti povraćaj uplate novca koju je primio, koristeći ista sredstva plaćanja koja je kupac koristio u prvobitnoj transakciji, osim ako se kupac nije izričito saglasio sa korišćenjem drugog sredstva plaćanja. U slučaju da se radi povrat novca usled uvažene reklamacije i/ili raskida ugovora od strane kupca u propisanom roku, potrebno je da nam kupac dostavi broj svog tekućeg računa u banci ili pošti i sredstva vraćamo na njegov račun.

Pravo potrošača na odustanak od ugovora

ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA („Sl. glasnik RS“, br. 62/2014 i 6/2016 – dr. zakon)

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz čl. 34. i 35. ovog zakona (u daljem tekstu: odustanak od ugovora). Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmislen način (u daljem tekstu: obrazac za odustanak). Izjava o odustanku od ugovora kod ugovora na daljinu i ugovora koji se zaključuju izvan poslovnih prostorija smatra se blagovremenom ukoliko je poslata trgovcu u roku iz stava 1. ovog člana.
Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. Ako trgovac omogući potrošaču da elektronski popuni i pošalje obrazac za odustanak, dužan je da ga o prijemu obrasca bez odlaganja obavesti u pisanoj formi ili na drugom trajnom nosaču zapisa.
Protekom roka iz člana 29. ovog zakona prestaje pravo potrošača na odustanak od ugovora.
Teret dokazivanja da je postupio u skladu sa odredbama st. 1.-5. ovog člana, radi ostvarivanja prava na odustanak od ugovora, je na potrošaču.
Oblik i sadržinu obrasca za odustanak propisuje ministar nadležan za poslove zaštite potrošača.
Uz račun, dostavlja se potrošaču obrazac za odustanak od ugovora.

Obaveze potrošača u slučaju odustanka od ugovora

– U slučaju odustanka od ugovora, popunjen obrazac za odustanak (koji je dostavljen uz račun prilkom isporuke robe) pošaljite nam poštom na adresu Chrono Team d.o.o. iz obrasca.
– Rok za odustanak od ugovora iznosi 14 dana, ovaj rok teče od dana kada ste Vi primilli robu ili lice koje ste ovlastili za prijem robe u Vaše ime.

– Dužni ste da nam robu u originalnoj ambalaži, sa svom propratnom dokumentacijom, vratite bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad ste poslali obrazac za odustanak (Obrazac za odustanak smatra se poslanim danom predaje na poštu i od tog dana teče rok za vraćanje robe prodavcu).
– Snosite punu odgovornost ukoliko dođe do umanjenja vrednosti robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.
– Za svako korišćenje preko toga potrošač će odgovarati za umanjenu vrednost robe.
– U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti potrošača, Vi snosite troškove vraćanja robe.
– Iznos koji ste platili po osnovu ugovora, biće Vam vraćen najkasnije u roku od 30 dana od dana prijema izjave o jednostranom raskidu.

Cenovnik dostave za Srbiju:

Plaćanje troškova dostave vrši se kuriru pri isporuci, i od zavisnosti od načina plaćanja i težine paketa iznosi od 200 do 300 dinara. Za porudžbine preko 3.000 dinara nudimo besplatnu isporuku.